Protože poptáváte další degustace zaměřené výhradně na "bublinky", tak na 17.4.2024 vyhlašujeme opět čistě BUBLINKOVÝ SPECIÁL.
Ochutnáte šumivá vína vyráběná výhradně tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi (tedy stejně jako Champagne). Bude to mix geniálního španělského šumivého vína Cava a báječného francouzského Crémantu.
Opět vyzkoušíte 10 vzorků a protože na našich ochutnávkách vínem nešetříme, tak na každého účastníka tradičně vychází cca jedna lahvinka. Takže je předem jasné, že se u posledních vzorků na prezentování vlastností ochutnávaného vzorku bude hodit mikrofon:-). Více
Termín a čas:
středa 17.4.2024
od 19:00 do cca 21:00
Místo:
Kavárna Ty Kávo - podzemní prostory
Jindřicha Plachty 28
Praha 5 - Anděl
Co ochutnáme?
Vyzkoušíme celkem 10 šumivých vín vyráběných tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi. Pokud Vás o této technologii zajímají detaily, tak si podrobný článek můžete přečíst zde.
Půjde o kombinaci španělské Cavy z oblasti Penedés pblíž Barcelony a francouzského Crémantu z Alsaska. Všechna vína jsme osobně vybrali od malých rodinných vinařů.
Ochutnáme kromě 6 bílých vzorků také čtyři růžová šumivá vína.
Chceme Vám totiž ukázat, že růžová Cava není žádné pití pro slečinky, ale báječné suché šumivé víno, které díky klasické maceraci slupek tmavých hroznů v moštu získává úžasnou kombinaci svěžesti a ovocných tónů plných jahod, malin a dalšího ovoce.
Právě tím se růžová Cava odlišuje od svého velkého vzoru, tedy šampaňského. Zázrak z Champagne se totiž v růžovém provedení bohužel z cenových důvodů vyrábí nejvíce blendováním – tedy přidáním trochy červeného vína do bílého základu. A populární růžové Prosecco vzniká dokonce výhradně blendováním. Přitom blendované růžové bublinky přece jen lehce přebírají tvrdost a třísloviny z červeného vína, takže nejsou tak lehká a svěží jako růžová šumivá vína vzniklá macerací.
To ostatně sami vyzkoušíte. Stačí přijít 17.4. na naší degustaci.
Má smysl přijít, když jsem se účastnil několika předchozích degustací?
To samozřejmě záleží na Vás, ale z předchozích ochutnávek organizovaných v kavárně Ty Kávo se bude opakovat jen minimum vzorků a to ještě z různých večerů, takže se nemusíte bát.
Občerstvení
Kromě vín je zajištěna voda a drobné pečivo (např. neslané tyčinky) na neutralizaci chutí mezi vzorky.
V případě zájmu je možné si objednat z standardního menu kavárny nealko, sendviče, zákusky, apod. (hradí účastník)
Jak na to?
Jednoduše si kupte vstupenku, resp. požadovaný počet vstupenek podle počtu osob.
Nic netiskněte.
Při příchodu na událost nám bude stačit číslo objednávky a jméno objednatele.
Co potřebujete na degustaci?
Stačí dobrá nálada a vylaďěné chuťové buňky. A když ta nálada bude zrovna "jen tak tak", nezoufejte. Ochutnáte první dvě, tři skleničky a vše bude najednou veselejší a růžovější.
Dress code není stanoven. Hlavně ať se dobře pobavíte a chutná vám:-)
Země | Francie, Španělsko |
---|---|
Oblast | Alsasko, Penedés |
Klasifikace | DO Cava, AOC Crémant d'Alsace |
Kategorie | Degustace |
Země | Francie, Španělsko |
---|---|
Oblast | Alsasko, Penedés |
Klasifikace | DO Cava, AOC Crémant d'Alsace |
Kategorie | Degustace |