Degustace červeného vína dne 14.3.2024 
V březnu jsme se rozhodli přinést do studené Prahy trochu španělského sluníčka v koncentrované podobě. A tak jsme dne 14.3. ochutnávali 10 vzorků červeného vína z oblasti Rioja.

Jaká vína jsme vyzkoušeli?  
Tentokrát jsme se nezdržovali dlouhým úvodem a po dvou prvních mladších vínech v kategorii Joven jsme již zamířili do klasifikových vín od kategorie Crianza a výše.

Mezi čtyřmi Crianzami zaujala například oblíbená Larchago Crianza, kterou jsme na tuto ochutnávku přinesli dokonce ve dvou různých ročnících. Bylo zajímavé sledovat jak části účastníků více chutná ročník 2019 a naopak další dávají přednost novějšímu ročníku 2020, který je mimochodem také více oblíben na Vivinu s hodnocením 4,1. 

Po Crianze následovaly tři vzorky vždy s další báječnou Reservou. Vína chutnala všechna, ale nejvíce účastníky zaujala neuvěřitelná Cantiga Reserva 2015 z maličkého vinařství Daniela Purase, která zrála 3 roky v sudech a pak další 4 roky v lahvích, než ji vinař uvedl na trh. 

Večer pak zakončilo víno Valsarte Gran Reserva ročníku 2010. 

Kdy se uvidíme příště?  
Děkujeme všem účastníkům a těšíme se na Vás opět ve středu 17.4.2024, kdy ochutnáte 10 vzorků šumivého vína vyráběného tradiční metodou.