Co jsme ochutnávali? 
Tentokrát jsme se zaměřili výhradně na šumivá vína. Proto také titul Cava verzus Crémant. 

Jednalo se o 7 vzorků z naší stávající nabídky a 3 novinky "k úvaze", které jsem přivezli z naší průzkumné ochutnávkové cesty do oblasti Penedés. Tedy z rodiště skvělé Cavy. 

Trocha vzdělávání neuškodí ani se sklenkou v ruce:-)  
Vzhledem k tomu, že dovážíme výhradně "bublinky" vyráběné tradiční metodou (tedy stejnou jako se vyrábí šampaňské), tak jsme mnoho času mezi jednotlivými vzorky procházeli technologii a jednotlivé kroky výroby. Díky našemu jen cca týden před ochutnávkou ukončenému průzkumu v již zmíněném Penedés jsme měli k dispozici krásné dokumentační fotografie a videa. 

Soudě dle živé odezvy a mnoha dotazů téma zaujalo a nebylo nudné. 

Chutnalo?  
Zdá se, že účastníkům vína opravdu chutnala.

Ano u naprosto dokonalého a 80 měsíců zrajícího Crémantu Riesling Millésimé 2015 jsme to čekali a potvrdilo se.

Ale třeba výborná odezva na Cavu Rabetllat i Vidal Brut, která zrála "jen" 12 měsíců nás opravdu potěšila. Stějně tak nám třeba udělalo radost, že jste potvrdili naše tvrzení z eshopu, že růžová Reserva (Cava Rabetllat i Vidal Brut Rose Reserva) rozhodně není žádná sladká "limča", ale skvělé suché šumivé víno plné krásných vůní a chutí jahod a dalšího ovoce. 

A podobně by se dalo pokačovat dál. 

Nové vzorky "k úvaze"  
Moc také děkujeme účastníkům za jejich zpětnou vazbu na vzorky, které zatím nemáme v nabídce. Vzhledem k tomu, že se Vaše nadšení shodovalo s našimi pocity, tak to bude platit opravdu jen "zatím".  

Kdy příště?
Těšíme se na Vás opět ve čtvrtek 14.9. při ochutnávce vín na babí léto.