Jaké novinky chystáme? 
V článku Jak vybíráme víno pro Wines4U jsme popisovali naší cestu do oblasti Penedés u Barcelony v červenci 2023. 

Tam jsme po velké redukci a analýze vybrali na spolupráci celkem 3 nové vinaře nabízející především výborné šumivé víno Cava.

Celkem tak v nejbližších týdnech rozšíříme nabídku o 15 nových vín z nichž 14x to bude zmíněná Cava a jednou velmi zajímavé tiché růžové víno (Nuria de Montagrull Rosé). 

Navíc některá šumivá vína budou v nabídce také v Magnum velikosti, tedy v objemu 1,5 l. 

Příprava novinek přímo u vinařů
Nyní se vína připravují k transportu u vinařů.

Což je velice zajímavé, protože většinu šumivých vín tito vinaři nechávají zrát v lahvích až do objednávky. Teprve po objednávce proběhne finální příprava lahve v podobě odkalení (degorzáže) a dalších kroků k finalizaci konečného vzhledu.

Tímto procesem si tak prošla například Cava Miguel Pons Brut Guarda ročníku 2021. Ta zrála v lahvích již přes 20 měsíců a nyní nám její výrobce Miquel Pons přímo v akci natočil video jak se lahve připravují k expedici. Můžete na něm zhlédnout celý proces od degorzáže, přes doplnění expedičního likéru, aby bylo dosaženo správné "sladkosti" vína - zde Brut, či uzavření lahve hřibovitou zátkou, včetně zatažení drátkem a nasazení hliníkové krytky, až po nalepení viněty. 

Vlastní viněty
Další novinkou krom vín budou např. viněty vinařství Jané Santacana na jejich značce Finca Baldús, které obsahují náš text a QR kód vedoucí na stránky Wines4u.cz. 

Kdy novinky ochutnáte? 
Cca v prvním říjnovém týdnu dokončíme popisky, překlady textů, fotografie vín a další podklady a vína dáme na eshop. 

Zejména účastníci naší ochutnávky Cava versus Crémant, kteří některé z těchto vín již mohli otestovat jako vzorky, si tak konečně budou mít možnost je objednat.