Už víme jak vypadá představa vinařského nebe. Nedávno jsme se totiž účastnili jednoho z největších veletrhů vína v Evropě a to ProWein v Düsseldorfu.

Je to neuvěřitelná přehlídka přibližně 6000 vystavovatelů rozmístěná v 13 obrovských halách.

Pro představu o velikosti stačí říct, že jsme za dva dny stihli projít jen 3 haly. Nicméně šlo o ty nejdůležitější pro naší nabídku s víny z Francie (2 haly) a Španělska.

Komu je Pro Wein určen?
Jak to tak bývá, máme pro Vás dvě zprávy.

Tou dobrou je, že na veletrhu lze otestovat opravdu vína ze všech koutů světa a hlavně, že vinaři (či u vín z nového světa spíše jejich dovozci) na akci nešetří. Takže můžete ochutnat i špičkové a velmi drahé kousky. 

Špatnou zprávou je, že se jedná o akci pro profesionály a musíte se registrovat.

Nicméně pro šikovného českého člověka, který by se chtěl v březnu 2024 podívat na příští veletrh, to asi nebude nepřekonatelnou překážkou😊.

Veletrh a malí vinaři
Možná si řeknete, že jsme se na takové gigantické akci zpronevěřili svým zásadám o dovozu vín od malých rodinných vinařů.

Opak je pravdou.

Alespoň v těch zemích, jejichž haly jsme stihli prozkoumat, funguje obrovská podpora vinařských oblastí a regionů. Od zajištění stánků na výstavišti, přes hromadnou dopravu vzorků vín na místo až třeba po vyslání charterového letu ze vzdálenějších destinací.

Díky tomu jsme nejen potkali své oblíbené vinaře, ale také jsme mohli hledat nové zajímavé dodavatele.

Co se nám povedlo najít?
Byli jsme úspěšní a podařilo se nám objevit několik velmi zajímavých vinařství s vynikajícími víny, jejichž produkty se opět zatím na trhu v ČR nenabízí.

Takže pro Vás nyní zkoumáme a ochutnáváme například řadu krásných bílých vín z Alsaska.

A našli jsme i vynikající šumivá vína, takže bychom měli brzy obohatit výběr o Crémant a šumivá vína z oblasti Cava.

Dáme Vám vědět, jakmile doplníme nabídku.