Crémant je francouzské šumivé víno, které může pocházet z osmi různých francouzských vinařských regionů oprávněných Crémant produkovat.
Vyrábí se výhradně tradiční metodou stejně jako šampaňské.
Nabídne proto podobnou bohatost ovocných a květinových tónů, jemnou sametovou pěnu a svěží chuť. To vše za zlomek ceny šampaňského.
Degustační set šesti výborných Crémantů nabízí s slevou 11% exkurzi do dvou regionů a to Alsaska a Bordeaux.
Zachutnají vám více Crémanty z tradičních bílých odrůd? Nebo dáte přednost převaze modrých odrůd, které šumivým vínům mimořádně svědčí? Vždyť i v oblasti Champagne tvoří modré odrůdy přes 70% hroznů z nichž se produkuje šampaňské.
Vyzkoušejte degustační set Crémant a uvidíte.
Země | Francie |
---|---|
Oblast | Alsasko, Bordeaux |
Klasifikace | AOC Crémant d'Alsace, AOC Crémant d´Bordeaux |
Kategorie | Degustační sada |
Objem | 6x0,75l |
Země | Francie |
---|---|
Oblast | Alsasko, Bordeaux |
Klasifikace | AOC Crémant d'Alsace, AOC Crémant d´Bordeaux |
Kategorie | Degustační sada |
Objem | 6x0,75l |

Šumivé víno a tradiční metoda výroby
Co znamená „tradiční metoda“ nebo „Méthode Champenoise“ případně „Méthode Traditionnelle“?
A co přesně chtěl autor říci, když používá termíny typu „sekundární fermentace v lahvi“ nebo „zrání v lahvi na kalech“?

Crémant
Máte rádi šumivé víno?
V tom případě jste již asi zjistili, že nejlepší šumivá produkuje Francie. Ale málokomu se chce na běžné pití platit drahé šampaňské.
Co s tím?
Crémant je báječné řešení. Jedná se o francouzské šumivé víno z osmi vinařských regionů, které jsou oprávněny Crémant produkovat a vyrábí se výhradně tradiční metodou stejně jako šampaňské.