Šumivá vína v kategorii Brut Nature a Extra Brut představují TOP šumivých vín a vyhledávají je především opravdoví fandové a milovníci šumivého.
Díky minimu cukru v nich totiž dokonale v nich vyniká chuť a vůně hroznů a v případě tradiční metody i nuance dlouhého zrání.
Brut Nature smí mít maximálně 3 g/l zbytkového cukru a do vína se při degoržování či finálním lahvování nesmí přidat žádný cukr. Většina vín v provedení Brut Nature má ve skutečnosti méně než 1 g/l cukru a dokonalou chuť vína nic neruší.
Kategorie Brut Extra již případné malé přidání cukru povoluje, ale s maximální hranicí do 6 g/l.
Rovněž v provedení Extra Brut jsou proto produkována jen ta nejlepší šumivá vína, která dají vyniknout dokonalosti hroznů i procesu jejich zpracování.
Vyzkoušejte náš degustační set 6x Cava Brut Nature a Extra Brut s slevou celkem 11%.
Země | Španělsko |
---|---|
Oblast | Penedés |
Klasifikace | DO Cava |
Kategorie | Degustační sada |
Objem | 6x0,75l |
Země | Španělsko |
---|---|
Oblast | Penedés |
Klasifikace | DO Cava |
Kategorie | Degustační sada |
Objem | 6x0,75l |

Šumivé víno a tradiční metoda výroby
Co znamená „tradiční metoda“ nebo „Méthode Champenoise“ případně „Méthode Traditionnelle“?
A co přesně chtěl autor říci, když používá termíny typu „sekundární fermentace v lahvi“ nebo „zrání v lahvi na kalech“?

Šumivé víno Cava v detailu
Šumivé víno Cava je u nás pořád málo známé.
Občas o něm uslyšíte, že je to "něco jako španělské Prosecco". To je ale velký omyl. Cava má mnohem blíže k šampaňskému. A to nejen stejnou metodou výroby, ale také kvalitou či senzorickou bohatostí.
Podívejte se tedy v tomto příspěvku na podrobnosti o šumivém víně Cava.

Proč šumivé víno Cava?
Hledáte skvělé šumivé víno, ale nechce se vám investovat do šampaňského?
Pak neváhejte a vyzkoušejte šumivé víno Cava.
Tento španělský klenot se vyrábí stejnou tradiční metodou jako zmíněné šampaňské a nabídne tak mnohem bohatší a zajímavější chuťě a vůně než vína vyráběná v tanku, tedy například běžné tuzemské sekty nebo oblíbené Prosecco.
A to vše za zlomek ceny vín z Champagne a často dokonce i za lepší cenu než jiná zmíněná šumivá vína.