Co jsme na "mixu" ochutnávali? 
Začali jsme dvěma šumivými víny. Obojí jsou novinky. BIO Cava Reserva od Miguela Ponse jen týden před ochutnávkou přijela na paletě z Penedés.

Druhý šumivý vzorek - šampaňské jsme přivezli osobně z našich uchutnávek přímo v Champagni dokonce jen 4 dny před degustací. A není to žádné občejné šáňo, ale dokonce Grand Cru z vyhlášené oblasti Côte des Blancs.

Pak jsme pokračovali přes dvě bílá vína k další novince a to svěžímu růžovému vínu s BIO certifikací, které převzalo ovocné i květinové vůně (fialky a další květy) použité odrůdy, jejíž neobvyklý název Ull de llebre pochází z katalánštiny a ve skutečnosti to je jeden z místních výrazů pro Tempranillo.

Závěr pak patřil celkem pěti červeným vínům. 

Tradiční informace "navíc"  
Jako obvykle na našich ochutnávkách se hosté dozvěděli spoustu zajímavého.

Mj. jsme se podívali na pár údajů, které trochu více poodhalí záhadu, proč je šampaňské tak pěkelně drahé. Víte například za kolik se tam prodává kilo hroznů? Účastníci to již vědí. Přibližně za 6 až 8 EUR a na láhev šampaňského potřebujete přibližně 1,2 až 1,3 kg. Takže jen v nezpracovaných hroznech už má láhev náklady mezi 8 až 10 EUR.

A samozřejmě jsme si prošli také údaje o regionech, produkci vína v daných oblastech či malý exkurz do francouzského označování vín. 

Co a jak chutnalo?  
Jako obvykle byli účastníci příjemně překvapeni kvalitou a výborným poměem cena/výkon našich vín.

A my jsme jako obvykle byli mile překvapeni různou mírou "úspěšnosti" některých vín. Například, že přímo geniální Cantiga Crianza bude mít úspěch jsme čekali. Ale třeba nadšení pro Marques del Hueco Selección Viñas Viejas Crianza nás velmi potěšilo. Stějně tak nás překvapila milá odezva na Valsarte Reserva ročníku 2015

Děkujeme moc všem nejen za účast, ale také za tuto zpětnou vazbu. 

Kdy příště?
Těšíme se na Vás opět ve středu 8.11. na 100% bublinkovém večeru